2008. október 14., kedd

Egy töltő mindenre


Tegye fel a kezét az, akinek elege van már abból a kábelrengetegből, ami az íróasztalon, szekrényen, vagy épp a földön várja, amikor hazaérkezve fel szeretné tölteni a lemerült mobilját, vagy iPodját!

Jó hír, hogy megérkezett a megoldás a problémára. Egy "maréknyi" dollárért már bárki megrendelheti a Callpod, úgynevezett Chargerpod-ját, amivel akár hat különböző eszközt tölthetünk egyszerre. Legyen szó telefonról, PDA-ról, vagy MP3 lejátszóról, a szerkezet képes biztonságosan szétválasztani a különböző feszültséget igénylő eszközöket, és megfelelően feltölteni őket. Külön öröm, hogy minden egyes csatolón található egy kis kék lámpa, amin a töltés állapotát láthatjuk, így nem fog előfordulni, hogy jóhiszemben, de üres akkumulátorral indulunk reggel munkába.

Egyetlen hátulütője azért van a terméknek, ez pedig az ára. Az alap egység, amihez egy az elosztót, egy hálózati adaptert és kábelt valamint egy hordozótáskát kapunk, ugyan "csak" 40 dollár, de amennyiben plussz kiegészítőket is vennénk, azokat már mind külön kell megrendelni. Ekkor egy DC adapter további 20 dollárral, egy-egy speciális kábel pedig (telefon és elosztó közé) 9 dolláros darabáron kopasztja tovább a vevőt.

A Chargerpod kompatibilis a legtöbb ma használatos mobiltelefonnal (LG, Samsung, Nokia, Sony-Ericsson, stb.) de helyet kapott emellett még a Sony PSP, az Apple iPod-ok, a Nintendo készülékek, Palmtop-ok és több fajta MP3-lejátszó is.

Forrás Pcworld

Nincsenek megjegyzések: