2008. december 10., szerda

Vista-gyomlálás: csúnyább, gyorsabb, hatékonyabb azaz hogy csináljun Vistából Xp-t

Ebben a cikkben leírják hogyan lehet a Vistát lebutítani ezáltal a hatékonyságát növelni gyengébb gépeken,és úgy általában gyorsítani a rendszert.

Mindazon által én szerintem ha Vista extráinak azon részét ami a látvány elemekért felel kikapcsoljuk gyakorlatilag kapunk egy xp-t. Tehát szerintem fölösleges kikapcsolni pl az aero-t,az oldalsávot. Akinek nem megfelelő a gépe a Vistához használjon xp-t.

A fenti megoldás mármint a Vista lebutítása azoknak lehet az egyetlen megoldás akik oem verzióban a gépükre telepítve kapták a Vistát és nem tetszik,nem tudják megszokni,nehéz nekik megtanulni vagy annyira belassítja hogy nem lehet jól használni, Xp felrakására nincs mód mert az új gépekhez nem igen adnak drivereket Xp hez. A többiek inkább tegyék vissza az Xp-t
A másik megoldás nekik hogy szabaduljanak az efféle extráktól valamelyik Linux disztribúció feltelepítése.(Bár a mostaniak hemzsegnek a szebbnél szebb látvány elemektől és nem annyira erőforrás igényesek mint a Vista)
Az nem kérdezget semmit ötször biztos akarod hogy ez a program települjön stb.Az csak felrakja és kész.( Ha tudod hogy kell telepíteni rá!)Vírusok meg nem érdeklik. És persze ingyen van! De kérdem én az akinek a Windows használata is nehézkesen megy pedig annál egyszerűbb nincs! Mit kezdene a Linuxszal? Ami azért egy picit bonyolultabb,tanulást igényel. Sok embernek erre nincs ideje,kedve vagy kapacitása arra hogy megtanulja tisztességesen használni.

Viszont a cikkben vannak olyan alkotóelemek amiket viszont jó ha kikapcsolunk mivel úgy se használjuk otthoni felhasználó ként.(tárgyaló,távoli segítség nyújtás)

Ha mindenki átrágta mi a fontos neki:Itt A cikk

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Önök egy M$oft fizetett hirdetést hallottak!