2008. július 2., szerda

Joomla Honlap Készítés Ingyen 1 rész

Mint azt már egy korábbi cikkemben leírtam a Joomla egy ingyenes CMS tartalom kezelő rendszer. Hogy melyik verziót használjuk az függ attól hogy melyik tárhely szolgáltatón akarjuk elhelyezni.(Az én oldalaim az extra.hu ingyenes szolgáltatón vannak.Ajánlom is ezt a szolgáltatót azoknak akiknek nincs pénzük tárhelyet és domaint bérelni.Itt ugyan is nincs az a zavaró reklámcsík mint a többi ingyenes szolgáltatónál.)
Tehát első lépés ként regisztráljunk magunknak egy domain nevet az http://extra.hu oldalon.
Ha ez megvan kapcsoljuk be a szolgáltatás menüpontban a web,az sql,és a mail szolgáltatásokat.
Második lépés töltsük le a joomla alaprendszert.(Az alaprendszer letöltésénél figyeljünk oda arra,hogy az extra.hu-n az 1.012 és az 1.5-ös verzió működik jól!Mindkettőhöz van egy javító fájl az extra adnim blog oldalán!)
Melyik verziót telepítsünk?
Az 1.5-ös még újabb kevesebb,kiegészítő van hozzá viszont ami van az modernebb ezt a verziót egyenlőre alap weboldalakhoz,bemutató oldalak,kép galériák,videós oldalak készítéséhez ajánlom.
Az 1.012 régebbi ezért sokkal több kiegészítő és sablon van hozzá. Hirdetési oldalak,autó bazár,ingatlan kereskedés,webáruház készítéséhez ez a legjobb szerintem.
Ha kiválasztottuk melyiket szeretnénk töltsük le és telepítsük fel a már előre reisztrált és előkészített tárhelyünkre Ne feledjük az extra adnim blogjában leírtak szerinti javítást elvégezni! A telepítés folyamata szinte teljesen ugyan az mind két verziónál!Az előző videó az 1.5 verzióhoz adott segítséget! Most fel teszem az 1.0x verzió hoz tartozót is.
Videó

Foly köv.....

Nincsenek megjegyzések: