2008. július 8., kedd

Komponensek telepítése joomla 1.0X

Mivel rengeteg féle komponens van a Joomla!-hoz, így csak az alapvetõ általános telepítési módokat tudom itt leírni.

Tehát az alább írtak nem okvetlenûl felelnek meg minden komponensre és azok telepítési szabályaira. Ha speciális gondod van valamelyik komponenssel, kérlek használd a "Hozzászólás" funkciót vagy a fórumot.

Elsõ lépés a kiválasztott komponens feltelepítése automatikusan. (lehet kézzel is)

Válaszd a Telepítés fülön lévõ Komponensek telepítése funkciót és keress rá a telepíteni kivánt .zip fájlra, majd a telepítés gombra kattintva fenn is van.
Ha sikeres volt a telepítés, komponenstõl függõen megjelenhet különbözõ utasítás, leírás vagy éppen csak a tovább gomb. katt a továbbra...

Magyar nyelvi fájlokat találsz a legtöbb komponenshez ha körül nézel a neten és ezeket általában TC-rel tudod feltölteni a komponens Language könyvtárába. Én két helyrõl szerzem be a legjobb fordításokat: NovoPortal és a Joomlandia ajánlom mindkettőt a rengeteg joomla kiegészítők miatt is. A legtöbb komponenst a Joomla! lapján találod.

A komponensek fülön megnyitod az új komponensedet és a beállításoknál megadod a kívánt paramétereket, beállításokat. Miután testre szabtad, a kompones funkciójától függően publikáld a menüben, hozzákapcsold egy menüponthoz.

Mint láthatod a komponensek telepítése nem egy ördöngõs dolog, amihez érteni kell, az a beállítások. Van elég sok egyszerû komponens amit szinte bárki be tud állítani, de a legtöbb pl. fórumok, letöltő feltöltő, chat, map, fotó, editor, SEO, stb. komponensekhez sok idõ és odafigyelés szükséges, hogy azok megfelelõen is mûködjenek.

Nincsenek megjegyzések: