2008. július 17., csütörtök

Sun Times 7.0

Ez a program gyakorlatilag egy világtérkép és egy világóra egyben, rengeteg funkcióval ellátva.

Nyomon követhetjük vele a nappalok és éjszakák változásait egy animált világtérképen. Képes a napkelte és a napnyugta pontos időpontjának kiszámítására a világ több mint 10 ezer pontján – mindezt a Nap aktuális pozíciója alapján. Emellett mindenhol kijelzi a helyi időt, a nyári időszámítás és az esetleges helyi szabályok figyelembevételével. Megmutatja még a kiválasztott pont földrajzi koordinátáit (szélesség, hosszúság) és a tengerszinttől való magasságát, sőt akár egy kis fényképet is az adott településről.

suntimes1_.jpg

Ez a fő funkciója, de korántsem az egyetlen, hiszen fölöttébb sokoldalú: nem kevesebb mint hét különféle térképet tud megjeleníteni. Ezek között találhatunk éghajlati, repülési és csillagászati térképeket is, amelyek az aktuális hőmérsékleti értékeket, repülési útvonalakat vagy a Hold, a Nap és a bolygók mozgását mutatják.

suntimes2_.jpg

A SunTimes további funkciói közé tartozik, hogy bizonyos helyekről fotókat is tartalmaz, fel tud venni adatbázisába új pozíciót, éghajlati statisztikákat készíthet stb. Már említett 10 ezres adatbázisa tartalmazza többek között bolygónk összes olyan települését, amelynek százezernél több lakosa van, emellett természetesen az összes fővárost is.

A SunTimes honlapja (letöltés)

Nincsenek megjegyzések: