2009. május 24., vasárnap

Az Apple netbook helyett kis tabletet készít?


Elemzők szerint az Apple tablet gép készítésén dolgozik, mely az elektronikus könyvolvasó, a Kindle konkurenciája lenne. Kérdés, hogy ez lesz az "Apple netbook", vagy ez egy független projekt. Esetleg csak újabb pletyka.A terméket az elemzők "tablet"-ként írják le, és elképzeléseik szerint a következő év első felében dobhatják piacra. A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint az eszköznek az iPod Touch-hoz hasonló képességei lesznek, de 7 vagy 10 hüvelykes kijelzővel lesz szerelve. Az Apple körültekintően fog eljárni, hogy ne sértse a kisebb laptopok piacát, és a termék a lehető legjobban különbözzön a már elérhető megoldásaitól, tette hozzá az elemző.

Ugyanakkor a cég nem csak az e-könyv olvasóknak, hanem a netbookoknak is konkurenciát támaszthat. Munster korábbi szabadalmi bejegyzésekre, és a P.A. Semi chipgyártó akvizíciójára alapozza elképzeléseit. Iparági megfigyelők abban reménykedtek, hogy az eszközt már az idei Apple konferencián bemutathatják, de az elemző teóriája szerint ez nem valószínű, szerinte még dolgoznak a "tablet" operációs rendszerén.

Még a múlt hónapban hozták hírbe az Apple-t a Verizon mobilszolgáltatóval, hogy valamilyen mobil tablet-eszközről tárgyaltak. Az Apple szóvivője nem kommentálta a találgatásokat.

forrás technet

Nincsenek megjegyzések: