2009. május 5., kedd

Ingyenesen letölthető jelentéskészítő platform

A MicroStrategy Reporting Suite ingyenes változatával a gyártó az üzleti intelligencia (BI) megoldást kereső vállalkozásokat célozza meg.

A MicroStrategy jelentéskészítő platformjának MicroStrategy Reporting Suite néven elérhető, ingyenes változatával a gyártó a kedvezőtlen pénzügyi helyzetben üzleti intelligencia (BI) megoldást kereső vállalkozásokat célozza meg. A termék így azonnali beruházási költség és kötöttségek nélkül válik hozzáférhetővé, lehetővé téve, hogy ne kelljen a megoldás bevezetését elhalasztani, esetleg lemondani róla. A vállalati riportok készítésére alkalmas szoftvercsomag (idő)korlátozás nélküli, ingyenes használatot biztosít a 25, 50 és 100 nevesített felhasználót tartalmazó konfigurációkra Windows, Linux és Unix környezetben egyaránt, 1 processzoros változatban. Az egyes változatok online támogatást, tanfolyamokat és oktatóanyagokat is tartalmaznak.
A csomagokban 25, 50 vagy 100 jelentésböngésző végfelhasználói kliens, 2-2 Architect és Designer, valamint 2-2 Power-user kliens kapott helyet, ezek a MicroStrategy szinte teljes funkcionalitását felvonultatják (Web Analyst, Web Professional, Mobile, Office, OLAP Services, Distribution Services és Reporting Services). Ez a MicroStrategy fogalmai szerint osztályszintű, de a magyar cégméreteket figyelembe véve közép-, vagy akár nagyvállalati szinten is működőképes megoldás kialakítását teszi lehetővé.

A kiválasztott csomagokat később új funkciókkal, processzorral, vagy személyes támogatással és frissítésekkel is ki lehet bővíteni, ilyenkor azonban ki kell fizetni az éves támogatás díját. Ennek nagysága attól függ, hogy hány nevesített licenc szerepel a korábban választott csomagban, és a 100 felhasználós korlátot meghaladó mennyiségi licenc is igényelhető.




forrás computerworld.hu

Nincsenek megjegyzések: